Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Tips Bagi Calon Yang Bakal Menduduki Exam Online Penguasa Kastam W41

Jualan Panduan Contoh Soalan Dan Jawapan Exam Online Penguasa Kastam W41 Telah Dibuka Semula Bagi Membantu Mereka Yang Gagal Mendapatkan Panduan Tersebut Pada Exam 6 September Baru-Baru Ini. Ia Juga Bertujuan Untuk Membantu Calon Yang Akan menduduki Exam Ulangan Penguasa Kastam W41 Pada 10 September 2014.

Saya ada update dalam post sebelum ni mengenai Exam Online Penguasa Kastam W41 yang akan diadakan secara online pada 6 September 2014. Boleh baca post yang saya maksudkan di Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41. Dengan tersiarnya post tersebut, ramai kawan-kawan saya yang dapat panggilan untuk menduduki Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 kali ni bertanya kalau-kalau ada tips untuk exam Penguasa Kastam W41.

buku penguasa kastam w41

buku penguasa kastam w41

Mujur saya ada kenal sorang dua member lama yang pernah duduk exam kerjaya dengan kerajaan secara online sebelum ni.Saya send private message dan sorang kenalan yang reply.

Berikut adalah beberapa tips yang beliau tekankan bagi calon yang bakal menduduki Exam Online Penguasa Kastam kali ni.

Tips Bagi Calon Yang Bakal Menduduki Exam Online Penguasa Kastam W41

  • Ini perkara yang paling penting.Bagi menjamin kelancaran semasa menjawab soalan, pastikan talian internet korang stabil.Kalau tak, susah nanti.
  • Bersedia awal.Seeloknya setengah jam atau sejam awal.Pastikan makan cukup, perut kenyang.
  • Perlu diingatkan, seeloknya printemail pemberitahuan yang diterima dari SPA.Ia bagi memudahkan korang untuk mendapatkan apa-apa detail berkenaan exam semasa exam sedang berjalan.
  • Sangat disarankan supaya semak semula email sebelum exam bermula.Ini bagi memastikan tiada apa-apa pertukaran informasi penting dari pihak SPA.
  • Kalau ada apa-apa masalah berkenaan exam, sila call SPA sepantas yang mungkin, maklumkan yang korang tak dapat jawab exam dan nyatakan sebab-sebabnya.Sebabnya, exam kali kedua akan diberikan nanti.
  • Tips ni memang jahat sikit…rasa macam tak nak bagitahu..psstt…kalau ada kawan-kawan yang pandai atau pernah duduki exam Penguasa Kastam ni, ajak je diaorang duduk sebelah sekali.. 🙂

Saya juga nak ambil peluang ni untuk berkongsi satu informasi penting buat calon yang akan ambil exam online penguasa kastam ni.

Daripada informasi yang saya perolehi, pakej soalan exam kastam yang saya ada kongsikan di dalam post-post sebelum ini telahpun dibuka jualannya secara rasmi.

Sedikit peringatan ikhlas dari saya..

Pakej rujukan contoh soalan ini adalah koleksi contoh-contoh soalan berdasarkan kepada contoh soalan dari sesi exam-exam yang lepas.Ia telah disusun berdasarkan trend soalan sebelumnya dan ditambah dengan soalan berkaitan isu semasa yang terkini.Study dan hadamlah contoh-contoh soalan ini berserta jawapannya sebelum tibanya hari exam.

In Syaa Allah, akan dipermudahkan.

Nota penting :

  • Pakej rujukan contoh soalan ini juga bukanlah koleksi soalan bocor penguasa kastam (jika korang mengharapkannya).
  • Jualan Panduan Contoh Soalan Rujukan ini hanya akan dibuka dalam tempoh 5 hari bermula dari hari ini, 31 Ogos 2014 sehingga 4 September 2014 sahaja.Sila ambil peluang ini untuk jadi yang terawal mendapatkannya.

Semoga berjaya.

Penafian :

Ingin saya jelaskan bahawa panduan yang diedarkan sama sekali bukan SOALAN BOCOR ataupun SOALAN RAMALAN.Ia merupakan panduan khas yang dikeluarkan bertujuan untuk membantu calon di dalam peperiksaan.Panduan yang dikeluarkan juga tiada kena mengena dengan pihak SPA MALAYSIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *