Web
Analytics Made Easy - StatCounter

RM 15′000! Ingat Artis Ke?

Berkenaan dengan musim cuti sekolah ni bersamaan dengan musim orang menyambut malam pertama. hehehe.. Maksudnya bersamaan dengan musim perkahwinan.. Siapa yang tak nak berkawhin.. sebut je kawen semua orang nak kawen.. yang dah kawen pun ade juga yang nak kawen lagi.. macam – macam ...Read More

Nikon D80, Lensa 70-300mm dan Jurugambar Amatur

Secara peribadi saya berpandangan tidak dinafikan lagi kamre Digital Single-Lens Reflex (DSLR) mampu memberikan kepuasan dalam seni fotografi hatta kepada jurugambar amatur seperti saya. Walaupun agak sibuk kebelakangan ini namun pagi tadi saya berkesempatan membelek-belek gambar yang dihasilkan oleh kamera Nikon D80 yang menggunakan ...Read More

Apa Dah Jadi Dengan Laptop Aku?

Salam petang Jumaat, dalam mood terkejut dan masih lagi keliru sebenarnya. Apa dah jadi ni dengan screen laptop orang rumah saya kali ni. Pagi semalam rasanya masih ok lagi, tiba-tiba malam tadi tomyam junior dan princess tomyam cakap laptop dah tak boleh keluar gambar. ...Read More

10.10.10

Salam awal pagi minggu, sedar tak sedar kita sudah memasuki tarikh yang boleh dikatakan istimewa mengikut kalendar Gregorian manakala kalau mengikut kalendar Hijriah islam pula hari ini sudah memasuki 2 Zulkaedah 1431. Awal pagi ni mungkin sudah ramai yang lena diulik mimpi indah manakala ...Read More

Terrafugia Flying Car Semakin Menjadi Realiti

Nampak gayanya impian sesetengah orang untuk melihat kereta terbang semakin hampir untuk menjadi kenyataan. Ini berikutan keputusan terbaru oleh Federal Aviation Administration (FAA) di US telah memberikan pengecualian berat maksima semasa takeoff 1,430 pounds secara asasnya untuk Terrafugia Flying Car. Pengecualian tersebut akan membuka ...Read More