Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Hidup Archive

Dah Tua Hilang Romantik

Petang tadi boss suruh pergi DBKL bayar cukai untuk bilik-bilik hotel. Bayangkan setiap bilik yang ada kat hotel tu kena cukai. Maka puluh ribu jugak lah kena bayar. Tak per company kaya, sap-sap suy jek. Dengan selamba boss sign check dan dengan selamba juga ...Read More

5 Perkara Perempuan Boleh Buat Tetapi Lelaki Tak Boleh

Pada zaman millenium yang serba modern ni, ramai orang berkata lelaki boleh menandingi perempuan dalam bidang yang sinonim dengan perempuan seperti memasak, membasuh, mengemas rumah dan sebagainya. Tapi tahukah korang bahawa ada banyak perkara yang hanya perempuan sahaja boleh buat dan lelaki tak boleh ...Read More

Musim Orang Kahwin Agaknya

Kita berbalik kepada cerita peribadi.. Secara seriusnya aku memang dah tak punya apa cerita yang ingin disampaikan secara meriah seperti dulu.. Maklumlah, sejak mengundurkan diri dari dunia kota, kehidupan aku tidak lagi seperti dahulu yang punya pelbagai versi dan ragam.. Kononnya mahu lari dari ...Read More

Tahun Baru dan Azam Pun Kena Baru

Masa lepas dengan begitu cepat sekali, dengan tidak sedar sekarang masuk tahun baru lagi. Jadi bagi saya, azam pun mesti kena baru. Ya dak? Dan sebagai salah seorang penulis blog yang bergantung penuh kepada jumlah pelawat dan pendapatan iklan dengan ribu-riban, saya kena berubah. ...Read More

Aku Mempunyai 5 Impian. Impian Aku.

Tahun 2015 ini merupakan tahun yang paling serious dalam hidup aku. Bermakna ini bukanlah tahun untuk main-main lagi. Terlalu banyak perkara yang perlu di fikirkan. Terlalu banyak masalah yang halus dipertimbangkan. Dan terlalu banyak impian yang harus dikejarkan. Aku hanya mempunyai 5 impian: 1. ...Read More