Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Buat Duit dan Dapat Rezeki Daripada Blog

Hari ini saya nak cerita sedikit pasal buat duit dengan blog. Tetapi saya cuma ceritakan tanpa sebarang print screen atau show off apa-apa pun. Cukup dengan sembang-sembang kosong di antara kita.

buat duit

buat duit

Okey, saya nak tanya sikit untuk para pembaca ada sesiapa di sini setakat ini yang sudah berjaya membuat duit dengan menulis blog? Pasti kebanyakan blogger pun ada buat duit sedikit sebanyak, kan? Kepada mereka yang sudah berjaya membuat duit dengan menulis blog, ingat jangan lupa untuk memanjatkan kesyukuran pada Ilahi sebilang masa. Semoga semua blogger teruskan mengayuh sehingga ke penghujungnya.

Macam Mana Buat Duit Dengan Blog Anda

Sementara ini, bagi mereka yang sudah cuba dalam bidang blogging tapi masih belum merasa duit hasil titik peluh menulis blog, sabaq noh, belum rezeki korang mendapatkannya. Jangan putus asa, terus Berusaha lagi dan rezeki akan didapati pada akhirnya.

Tak mahu saya cakap dengan banyak-banyak, untuk memberikan sikit semangat kepada para blogger, dekat bawah ni saya sertakan 4 cara untuk membuat duit dari blog anda. Khususnya untuk mereka yang beria-ia hendak mengetahuinya. Jangan risau, semuanya telah saya skip sesedap rasa. Marilah semak dengan cara-cara di bawah.

  1. Lariskan seterusnya kekalkan populariti blog kalian untuk menarik perhatian pengiklan.
  2. Jual barangan seperti kain, baju, kasut atau perhiasan secara online dengan menggunakan platform WordPress, Blogspot, Facebook atau pun Instagram.
  3. Menyediakan ruangan khusus dalam blog anda untuk disewa oleh pengiklan.
  4. Menyediakan perkhidmatan membuat web, blog, banner, coding, search engine optimzation untuk mereka yang berminat.

Ok, inilah 4 cara yang saya ingin kongsi bersama anda, cool kah atau tidak? Dengan hanya duduk di depan PC atau laptop anda sudah boleh menjana ribuan ringgit sebulan tanpa perlu mengeluarkan satu sen pun. Apa yang cuma perlu anda buat adalah terus menulis dan menghasilkan entri yang menarik. Biarkan blog itu bekerja dan menjana rezeki untuk anda.

Oh ye, jangan sesiapa pun tanya tentang motif saya untuk membuat entri ni sebabnya anda sendiri sudah lali, kata kunci sesat. Semoga semua blogger boleh dapat rezeki dan keuntungan yang lumayan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *