Web
Analytics Made Easy - StatCounter

hairul Archive

Cubaan Untuk Berhenti Merokok

Semalam saya terfikir untuk berhenti merokok. Kali ni saya sangat nekad untuk berhenti – nekad. Sebenarnya ini bukan kali pertama cubaaan berhenti merokok malah berpuluh kali, namun tidak juga berjaya. Sungguh kuat tarikan nikotin semacam ada kuasa magik yang memanggil. Ada suara sumbang pernah ...Read More

Dah Tua Hilang Romantik

Petang tadi boss suruh pergi DBKL bayar cukai untuk bilik-bilik hotel. Bayangkan setiap bilik yang ada kat hotel tu kena cukai. Maka puluh ribu jugak lah kena bayar. Tak per company kaya, sap-sap suy jek. Dengan selamba boss sign check dan dengan selamba juga ...Read More

Kerana Seekor Anjing Perasan Miss Universe

Kerana seekor anjing, akhirnya saya berjaya update blog picisan ini. Lama kan saya cuti menulis blog? Entah kenapa sejak akhir-akhir ni badan saya macam cepat betul letih. Balik kerja pun sudah pukul 6petang. dengan keadaan jalan raya yang simpang siur, mahunya sampai rumah dalam ...Read More

5 Perkara Perempuan Boleh Buat Tetapi Lelaki Tak Boleh

Pada zaman millenium yang serba modern ni, ramai orang berkata lelaki boleh menandingi perempuan dalam bidang yang sinonim dengan perempuan seperti memasak, membasuh, mengemas rumah dan sebagainya. Tapi tahukah korang bahawa ada banyak perkara yang hanya perempuan sahaja boleh buat dan lelaki tak boleh ...Read More

Kalau Dah Bukan Rezeki

Selama ni baca jer kisah orang kena tipu bila keluar duit di mesin ATM. Pagi tadi, berlaku ke atas diri sendiri. Dalam dok beringat, terkena juga. Bila Allah dah tulis bukan rezeki kita, kita kena terima, mungkin ada di mana-mana yang tak kena. Kisah ...Read More