Web
Analytics Made Easy - StatCounter

5 Perkara Perempuan Boleh Buat Tetapi Lelaki Tak Boleh

Pada zaman millenium yang serba modern ni, ramai orang berkata lelaki boleh menandingi perempuan dalam bidang yang sinonim dengan perempuan seperti memasak, membasuh, mengemas rumah dan sebagainya. Tapi tahukah korang bahawa ada banyak perkara yang hanya perempuan sahaja boleh buat dan lelaki tak boleh dan tak mampu nak buat??

perkara perempuan buat

perkara perempuan buat

1. Pegang Tangan – Kalau kita perhatikan perempuan berjalan sambil pegang tangan perempuan lain, siapa nak peduli kan. Tapi kalau lelaki buat benda yang sama dengan lelaki lain, rasa macam nak lepaskan anjing suruh gigit tengkuk diorang je.

2. Laga Pipi – Biasanya perempuan bersalam dan lepas tu saling berlaga pipi dengan perempuan lain untuk menunjukkan kemesraan. Cuba kalau lelaki yang buat perkara yang sama dengan lelaki lain, boleh meninggal pak imam kalau tengok.

3. Tidur Sekatil – Menjadi perkara biasa la kalau kita dengar perempuan tidur sekatil dengan kawan perempuan. Kalau lelaki tidur sekatil dengan kawan lelaki?? Baru bayangkan je dah muntah kaca, belum jumpa yang buat betul² lagi tu.

4. Mekap – Perempuan dan tabiat menghias diri atau lebih glemer lagi dengan panggilan mekap adalah benda yang normal dan dianggap satu kemestian. Lelaki dengan tabiat mekap siap bergincu serta pemerah pipi bagai pula akan dianggap satu kemestian untuk kita mengazankan ke telinga diorang kuat².

5. Berpakain Perempuan – Namanya pun perempuan mestilah boleh berpakaian perempuan. Lelaki dah memang sah-sah tak boleh pakai pakaian perempuan dan berjalan di pasaraya sambil buat muka macam tak ada apa² yang berlaku. Kalau pakai jugak, boleh jadi pak guard terpaksa hempuk kepala diorang dengan walkie-talkie.

Sekadar bergurau senda. Jika ada terkasar bahasa dan menyentuh di mana-mana mohon dimaafkan…hehehe

One Response
  1. July 3, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *